Parca iti aduci aminte cu nostalgie de povestile pe care ti le citeau ai tai inainte de culcare. Acum te-ai facut mare si ai la randul tau un pui de om caruia ii citesti povesti cu zane si balauri inainte sa-l intampine pe Mos Ene. Parca iti aduci aminte si acum cum asteptai vacanta de vara ca sa te reintalnesti cu prietenii tai. Nica, Fat-Frumos sau Zmeul cel Rau te asteptau rabdatori in fiecare vara si te distrau cu aventurile lor de fiecare data cand deschideai cartile.

Iar acum a venit si momentul ca tu sa ii oferi copilului tau niste amintiri de neuitat, cu ajutorul unor carti de care isi va aminti cu drag peste ani. Citeste in continuare si afla ce carti de vara iti recomanda Britanica pentru copilul tau.

Amintiri din copilarie, Ion Creanga

Nicio vacanta de vara nu e completa fara aventurile traznite ale lui Nica, baiatul nazdravan din Humulesti. Copilul tau va face cunostinta cu o imagine a satului asa cum era el in anii 1800: autentic, plin de viata si nemuritor. Intreaga poveste este prezentata pe un ton jovial, prin ochii unui copil “la varsta cea fericita” iar micutul tau aventurier o va adora cu siguranta.

Cuore, inima de copil, Edmondo de Amicis

Cuore ne picteaza peisajul vietii elevilor unei clase primare inainte de 1900, asa cum era el vazut prin ochii lui Enrico, un baiat de noua ani. Chiar daca a fost publicata in 1886, cartea inca prezinta teme si idei de actualitate. Mai exact, incearca sa ii invete pe copii cum sa se comporte in societate si ce valori morale trebuie sa urmeze in viata. Cuore este o carte plina de viata, autentica si, cel mai important, educativa.

Nazdravaniile lui Pacala, Iosif Nadejde

Nazdravaniile lui Pacala este o culegere de anecdote si povestiri care il au ca personaj principal pe Pacala, imaginea omului cinstit insa fara posibilitati materiale dar care stie cum sa se amuze indiferent de situatie. Pacala este inteligent si optimist iar aventurile lui vor face cu siguranta deliciul celor mici.

Panza lui Charlotte (Charlotte’s Web), E.B. White

Panza lui Charlotte este una dintre cele mai bine conturate povesti. E o carte perfecta atat pentru copilul tau cat si pentru copilul din tine. Iar pentru o lectie de engleza acasa, noi iti recomandam sa o citesti chiar in original. Crede-ne pe cuvant, vei ajunge sa vezi cu alti ochi mici paianjeni din casa dupa ce o citesti. :)

Povestile fratilor Grimm

Cu totii am iubit sau iubim basmele. Iar basmele culese de fratii Grimm au un farmec cu totul si cu totul aparte. Din nou, pentru un mini curs de limba engleza, le puteti citi impreuna intr-o versiune tradusa in engleza. Poate nu stiai, insa majoritatea serialelor si filmelor pe care adolescentii le iubesc atat de mult sunt bazate tocmai pe aceste povesti.

Daca vrei ca puiul tau sa isi dezvolte si mai mult dragostea de lectura si setea de cunoastere, inscrie-l la cursurile Britanica. Nu numai ca va afla lucruri noi, dar o limba straina ii va deschide si alte usi. Isi va gasi mai repede un job si va avea posibilitatea sa discute si sa schimbe idei cu restul vorbitorilor de engleza din lume!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/XPmyusO0CjQ