cei mai buni profesori sunt cei care te fac sa razi

Cei mai buni profesori sunt cei care nu sunt perceputi ca profesori

Copiii invata mai usor de la eroi de poveste sau de la personaje simpatice, decat de la profesori. Le este mai natural sa se raporteze la cineva care vorbeste pe limba lor si este la fel de uimit ca si ei de anumite fenomene, impartasindu-le entuziasmul si curiozitatea, in loc de a le explica, suveran, cum stau lucrurile.

Cei mici se deschid imediat fata de oamenii care descopera engleza alaturi de ei, si sunt reticenti fata de cei care doar predau niste cursuri. Pentru ca la varstele mici, liantul dintre invatacel si mentor este prietenia, nu respectul.

Invata engleza de la prieteni

Acesta este, probabil, cel mai puternic atu al echipei Britanica: o echipa de profesori capabili sa devina copii in toate interactiunile lor cu cei mici. Oameni pentru care jocul si empatia sunt cele mai eficiente metode de predare, reusind sa transforme cele mai complete cursuri de limba engleza in adevarate aventuri pentru pustii incantati sa fie in centrul actiunii. Pentru ca intr-un fel inveti de la un cadru didactic rigid si in alt fel de la un tovaras care iti intelege si cele mai mici gesturi.

Prietenia autentica – cea mai naturala cale de invatare

Comunicand pe limba celor mici, trainerii din echipa Britanica reusesc sa aplice metode pedagogice bazate pe incredere si deschidere. Ei cultiva un dialog viu, constant, cu copiii, care scoate la lumina subiectele de interes pentru ei. Aceasta le permite sa centreze programa cursurilor pe ceea ce le place cu adevarat micilor invatacei si sa ii ajute astfel sa isi doreasca si sa se bucure cu adevarat de performantele la care ajung ei insisi.

Invatam de la copii cum sa ii invatam

Acesta este adevarul din spatele succesului cursurilor Britanica: nu numai ca intelegem eficienta raportarii la lumea si perspectiva copiilor, dar ne si face placere sa redevenim copii macar pentru cateva ore pe zi – lasam deoparte mastile pe care le purtam mereu, aproape inconstient, in trafic, acasa, la plimbare si in general oriunde suntem inconjurati de alti adulti la fel de “deghizati,” si scoatem la iveala ingenuitatea si curiozitatea ascunse in fiecare dintre noi. Si cursurile de engleza nu mai sunt un efort impus de adulti, ci un joc captivant, intre copii mari si mici, in care fiecare invata de la celalalt.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4K2lIP0zc_k