copii invata rapid

De ce sa-mi invat copilul o limba straina pe care o s-o uite oricum?

E o intrebare auzita tot mai des in randul parintilor si o opinie extrem de gresita. Multi parinti nu considera necesar ca puiul lor sa invete o limba straina daca oricum nu o s-o vorbeasca vreodata la nivel nativ.

 

Adevarul e ca un curs de engleza pentru copii mici nu e niciodata o pierdere de timp si in niciun caz nu il va impiedica sa invete si alte lucruri pe langa. Deci care e cel mai bun moment sa iti inveti copilul o a doua limba? Ei bine, chiar de cand incepe sa articuleze primele cuvinte. Iar ca sa te convingem, ti-am pregatit si un articol in care iti prezentam cateva din multele avantaje pe care le obtine copilul tau cand invata o limba straina.

 

E mai usor sa invete cand e tanar

Vom incepe cu cel mai popular. Poate ca ai auzit si tu pana acum ca iti e mai usor sa inveti si sa acumulezi informatii cand esti copil. Copiii sunt adevarati bureti de informatie si le este deosebit de usor sa invete o limba straina. Da, exista o asa-zisa perioada critica in care copilul tau va invata mai rapid engleza si aceea este inainte de pubertate.

 

Studiile au aratat ca pana la 12 luni, copiii se concentreaza pe sunetele care apar in limba nativa si le ignora pe cele ale altor limbi. Cu toate acestea, daca alegi sa iti inveti copilul o limba straina, acesta isi va mentine capacitatea de a distinge sunetele altor limbi si va invata mai repede. Si odata ce a invatat engleza de mic, ii va fi mult mai usor sa invete si alte limbi straine pe masura ce creste.

 

Poate vorbi cu mai multi oameni

Pana la urma, nu e acesta scopul invatarii unei limbi straine? Atunci cand vorbesti cu oamenii pe propria lor limba, dezvolti conexiuni si prietenii mai solide. Invata-ti copilul o limba straina si va avea parte de o viata plina de prieteni din alte tari si culturi, oportunitati de a calatori si chiar de a se angaja mai repede.

 

Invata-l mandarina si se va intelege cu un miliard de oameni, invata-l hindusa si va putea sa comunice cu alti 650 de milioane de oameni. Spaniola il va aduce mai aproape de 420 de milioane de oameni iar engleza ii va garanta ca va fi inteles de aproape toata lumea, oriunde s-ar afla!

 

Il inveti sa aprecieze culturile diferite

Iubim sa invatam lucruri noi despre lume. E o trasatura comuna tuturor oamenilor si este intalnita in forma ei pura la copii. Aceste mici fiinte curioase adora sa invete si sa descopere lucruri noi, iar o limba straina iti va ajuta copilul sa faca asta. Iar ca sa iti demonstram, ia un atlas si rasfoieste-l impreuna cu puiul tau. Iti garantam ca prima lui intrebare va fi Ce limba se vorbeste aici?

 

O limba straina il va invata sa aprecieze si mai mult diferitele culturi ale lumii iar copilul tau va iubi sa danseze pe muzica greaca, sa invete despre Marele Zid Chinezesc sau sa exploreze peisajele superbe din Turcia.

 

Ii va spori creativitatea si imaginatia

S-au scris multe despre cate joburi vor fi in viitor luate de masini. Oamenilor le vor ramane doar sarcinile care necesita creativitate si gandire critica. Deci cum iti ajuti copilul sa isi dezvolte aceste abilitati? Ei bine, una dintre metode e invatarea unei limbi straine. Cateva studii au aratat ca oamenii care vorbesc doua sau mai multe limbi au un nivel de creativitate mai crescut. De asemenea, sunt capabili sa rezolve mai repede orice problema.

 

Cand copilul tau invata o limba straina, invata sa ia in considerare mai multe puncte de vedere si sa priveasca lumea cu alti ochi. Iar aceasta calitate este esentiala in rezolvarea unui conflict sau a unei probleme.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qDY9ahp0Mto