summer-learning-engleza-vara

Cum sa ne imbunatatim engleza pe perioada verii – 7 metode simple

 

Cand vara se apropie, iar zilele devin mai lungi si mai calde, incepem cu totii sa ne gandim la planuri de vacanta. Si chiar daca vacanta de vara inseamna ore nesfarsite de soare si relaxare, multa joaca si distractie, este important sa nu uitam despre cat de importanta este continuitatea in procesul de invatare a unei limbi straine. Iata sapte metode de a-i ajuta pe copii nu numai sa nu uite ceea ce au invatat, dar chiar si sa-si imbunatateasca engleza pe perioada verii.

  1. Cursuri de vara

Un curs de vara adaptat nivelului fiecarui copil este cea mai eficienta metoda de a ne asigura ca, timp de doua saptamani, cei mici isi reamintesc ceea ce au invatat pe parcursul anului si asimileaza informatii noi, intr-o atmosfera relaxata, cu ajutorul unor activitati diverse si distractive. Un curs de vara intensiv presupune imersiune zilnica in limba, ceea ce ii va ajuta pe copii sa devina mai increzatori si mai siguri pe cunostintele lor. Britanica Learning Centre va ofera cursuri de vara tematice si super-interactive pentru copiii intre 4 si 16 ani!  – Cursuri de Vara la Britanica Learning Center

 

  1. Tabara de limba engleza la munte

O tabara de engleza este metoda ideala de a le oferi copiilor o noua experienta de invatare, intr-un mediu nou, in mijlocul naturii. Copiii au ocazia sa imbine studiul zilnic al limbii engleze cu activitati in aer liber, jocuri, sport si drumetii, sa-si faca noi prieteni si sa viziteze locuri frumoase. Tabara la munte English Mountain Camp organizata de Britanica Learning Centre in muntii Ceahlau le va oferi copiilor o experienta minunata, cu multe ore de limba engleza si activitati in natura! – Tabara “Ceahlau Mountain Camp” 2019

 

  1. Muzica in limba engleza

Ascultatul melodiilor preferate in limba engleza este ideal pentru a le dezvolta copiilor abilitatile de listening, dar si vocabularul si pronuntia. Indiferent ca vorbim despre cantecele pentru copii sau de melodii ale unor trupe sau artisti in voga, muzica ramane o metoda preferata de invatare a unei limbi straine, fara a presupune niciun fel de efort din partea ascultatorilor. Va recomandam diverse canale de Youtube specializate pe muzica educationala pentru copii, precum The Learning Station, Super Simple Songs sau Maple Leaf Learning.

 

  1. Filme cu subtitrare in engleza

O alta metoda de a invata engleza fara niciun fel de efort este vizionarea de filme in limba engleza. Daca aveti posibilitatea de a schimba limba in care apar subtitrarile, va recomandam sa folositi subtitrari in limba engleza. Nu va ingrijorati ca fiul sau fiica dumneavoastra nu va reusi sa inteleaga tot ce se vorbeste in film; capacitatea de a intelege din context, fara a cunoaste neaparat toate cuvintele, este o abilitatea foarte importanta si utila atat in cadrul examenelor Cambridge, cat si in viata de zi cu zi. In plus, filmele ii familiarizeaza pe copii cu engleza vorbita cu diverse accente si ii ajuta sa-si imbunatateasca fluenta si pronuntia.

  1. Jocuri video

Desi de multe ori ne par o pierdere de timp, veti fi uimiti sa realizati cat de multe cuvinte noi invata copiii din jocurile video sau pe calculator. De asemenea, exista jocuri care se joaca in echipa, iar jucatorii trebuie sa comunice cu copii din alte tari in limba engleza – o oportunitate foarte buna de a-si exersa abilitatile de speaking. Desigur, nu-i incurajam pe copii sa petreaca prea mult timp in fata calculatorului, insa nu trebuie sa ignoram latura educativa a acestei activitati preferate de copii.

  1. Carti in limba engleza

Si daca jocurile pe calculator lasa timp si pentru lectura, va recomandam sa-i incurajati pe cei mici sa citeasca povesti in limba engleza. Chiar daca, din nou, nu vor intelege fiecare cuvant dintr-o carte, cititul ramane cea mai buna metoda de dezvoltare a vocabularului, imbunatatire a gramaticii si, in general, de constientizare a structurii si chiar subtilitatilor unei limbi. Serii preferate de copii, precum Harry Potter, Diary of a Wimpy Kid sau The Chronicles of Narnia, pot reprezenta cadoul ideal si impulsul de care cel mic are nevoie pentru a incepe sa citeasca in limba engleza.

  1. Un jurnal in engleza

Si pentru ca cei mici au nevoie sa-si exerseze si scrisul pe perioada verii, de ce sa nu-i incurajam sa-si tina un jurnal in limba engleza? Au nevoie doar de o agenda sau un caiet in care isi pot scrie activitatile si gandurile din fiecare zi, in care pot desena si pot face colaje, reusind astfel nu numai sa-si imbunatateasca abilitatile de writing, dar si creativitatea si simtul artistic.