Warning: Undefined array key "hidden" in /home/r78435brit/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756
training profesori engleza Adina Tatu

Disciplina si bucuria de a invata – pot oare merge impreuna?

Aceasta este o intrebare fundamentala in lucrul cu copiii, la care profesorii nostri sunt chemati sa dea un raspuns pozitiv. Pentru aceasta am organizat un training axat pe tehnici de management al clasei la care majoritatea profesorilor de la Britanica au raspuns pozitiv.

Incepi sa fii profesor atunci cand iti dai seama ca nu te opresti niciodata din invatat, spune un citat celebru. Daca in orice alta meserie exista un anumit nivel de invatare continua, profesorii sunt cei care invata ceva nou in absolut fiecare zi, din prima zi in care au pasit intr-o sala de clasa pana la sfarsitul carierei. Profesorii invata zilnic de la elevii lor, adaptandu-se permanent la nevoile si la profilul lor; invata noi metode si preiau idei de la colegii lor; citesc carti si articole si sunt intr-o cautare permanenta de noi tehnici de predare.

Nu in ultimul rand, profesorii invata de la specialisti, iar pentru ca un bun profesor este intotdeauna o persoana care intelege psihologia copilului si aplica metode specifice dezvoltarii cognitive a copiilor la diferite varste, profesorii Britanica Learning Centre au avut parte de un training foarte interesant tinut de doamna psiholog Adina Tatu

Profesorii nostri au invatat despre diferenta dintre asteptarile adultilor fata de copii si cumulul de factori care ii face pe cei mici sa se poarte intr-un anumit fel, de multe ori diferit fata de cum “ar trebui” sau “ar fi bine”, intelegand astfel mai bine anumite reactii pe care elevii lor le au in timpul orelor de curs, dar si cum sa abordeze cat mai corect diversele tipuri de comportament. Unicitatea fiecaruia si diferentele temperamentale dintre oameni au fost alte subiecte extrem de interesante pentru profesorii nostri, intrucat pentru a descoperi cele mai potrivite activitati pentru fiecare tip de personalitate trebuie mai intai sa intelegi cum se manifesta acestea. Timpul de reactie al copiilor la anumiti stimuli, puterea de concentrare, ritmul de lucru, dispozitia afectiva – toate sunt caracteristici innascute, care insa pot fi antrenate si imbunatatite. Toti profesorii Britanica includ in lectiile lor activitati cat mai variate, care sa corespunda nevoilor tuturor tipurilor de personalitate ale copiilor si care sa ii ajuta sa-si exerseze toate abilitatile – de miscare, vizuala, auditiva, verbala, artistica sau inter- si intrapersonala. Iata doar cateva exemple de activitati comune la cursurile Britanica Learning Centre:

  • de miscare: dansam, jucam mima
  • vizuala: invatam vocabular pornind de la imagini, urmarim filmulete in limba engleza
  • auditiva: ascultam si cantam cantece
  • verbala: vorbim cat mai mult in limba engleza, copiii sunt incurajati sa vorbeasca intre ei in cadrul jocurilor in pereche sau in echipa
  • artistica: desenam si ne prezentam desenul, cream proiecte
  • interpersonala: lucram mult in echipa si ne ajutam colegii
  • intrapersonala: reflectam asupra a ceea ce am invatat si asupra a cum ne-am simtit invatand

Doamna psiholog ne-a ajutat de asemenea sa intelegem mai bine diferentele dintre tipurile de comportament inhibat si dezinhibat si conditiile in care copiii caracterizati printr-un tip sau celalalt se simt cel mai confortabil si invata cel mai eficient. O alta tema de mare interes pentru noi au fost principiile de interventie si interactiune cu fiecare tip de temperament – am aflat astfel ca pentru un copil cu temperament dezinhibat este foarte important sa existe reguli clare, iar timpul si activitatile sa fie foarte bine structurate, pe cand copilul cu temperament inhibat are nevoie de contexte in care sa ia el/ea initiativa, are nevoie sa i se respecte ritmul de lucru si sa i se ofere mult feedback pozitiv. La cursurile noastre vom avea intotdeauna grupuri neomogene din punct de vedere al temperamentului, insa profesorii nostri sunt pregatiti sa ofere fiecarui copil atentie si indrumare.

Ii multumim doamnei psiholog Adina Tatu pentru training-ul oferit si ne bucuram pentru inca o ocazie de a creste si invata in fiecare zi!