Invatam engleza traditional sau intensiv

Rezultate mai bune la engleza.

In urma cu douazeci – douazeci si cinci de ani, daca vreai ca micutul tau sa invete temeinic limbi straine, cea mai la indemana optiune era sa il dai la meditatii la un profesor de specialitate, care stia materia predata la scoala si putea sa il ajute pe cel mic cu exercitii si lecturi suplimentare. Se purtau genul asta de “pregatiri”, in special in provincie, unde profesorii de engleza si franceza erau aproape la fel de solicitati ca si cei de matematica. Majoritatea erau bine pregatiti si, mai ales, bine intentionati, asa ca orele de meditatii faceau o mare diferenta si copiii care studiau suplimentar aveau cele mai bune rezultate.

Perspectiva moderna asupra invatarii limbii engleze

Evident, lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci si, desi exista in continuare “pregatiri la domiciliu”, optiunile la care au astazi acces copiii dornici sa invete engleza sunt mult mai diverse si mai complexe. Daca in anii 90 majoritatea exercitiilor suplimentare se invarteau in jurul programei scolare, oferind doar mici “bonusuri” pe langa lectiile din manual, astazi cursurile de engleza acopera un peisaj infinit mai bogat. Insasi metodele de predare s-au schimbat, cele mai eficiente pun accent pe copil, nu pe o schema fixa, universal valabila.

Cum alegi cursurile potrivite pentru cel mic

Ei bine, daca atunci aveai o singura optiune si nu trebuia sa te decizi decat daca dai copilul la meditatii sau nu, acum ai atat de multe variante, incat alegerea se poate dovedi mult mai grea. Toata lumea din jur are o recomandare, sau stie pe cineva… Colegii copilului se aduna la un baietel, unde vine o doamna profesoara si lucreaza cu ei la engleza…. Cumnata ta are o prietena care preda la scoala X si copiii pregatiti de ea merg la olimpiada… Ai discutat cu o mamica, si spunea ca daca tot il dai la engleza, macar sa faca niste cursuri intensive, sa invete rapid. Si apoi sunt zecile de reclame online la diverse scoli specializate in cursuri de limba engleza, care ofera beneficii peste beneficii, plus preturi promotionale. Cum alegi?

Cel mai bun curs de engleza este cel care ii place micutului

Probabil nimeni nu il stie pe copilul tau mai bine decat tine. Asa ca cea mai fericita modalitate de a alege un curs pentru el este sa analizezi toate variantele din perspectiva modului lui de a fi, de a se exprima, de a reactiona. Stii ce ii place si ce nu, ce il motiveaza si ce il plictiseste. Ai la indemana Internetul pentru a te documenta. Avantajul online-ului este ca poti analiza in amanunt ofertele scolilor specializate, poti vedea ce activitati au in program, ce profesori si ce cursuri sunt mai populare, ce atestate si ce performante au fiecare, in ce masura metodele lor mai clasice sau mai creative se suprapun peste sferele de interes ale micutului tau. Gaseste-i un curs de engleza pe gustul lui, cum ai fi preferat si tu sa ti se ofere, acum… tu stii cati ani.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/ERb-JXVwAfo