Gramatica in limba engleza

Urmeaza statia “limba engleza”. Unde mai multe reguli de gramatica vor fi incalcate mai devreme sau mai tarziu.

Dupa cum spuneam si in articolul trecut, limba engleza si mai exact gramatica acesteia, e plina de anomalii care, pe un incepator s-ar putea sa-l descurajeze. Nu va temeti, Britanica va sare intotdeauna in ajutor, asa ca v-am mai pregatit un articol care descrie alte 3 bizarerii ale limbii engleze.

Asa ca inarmati-va cu un caiet si un pix si haideti sa ne amuzam din nou pe seama altor reguli ciudate de gramatica.

In limba engleza, I se scrie inainte de E

E probabil una dintre primele reguli pe care le invatam in timpul lectiilor de limba engleza. Este echivalentul unei reguli a gramaticii romane care dicteaza ca inainte de p si b, avem intotdeauna m. Mai exact, inainte de e, in engleza se scrie intotdeauna i. Mai putin in cazul cuvintelor ca neighborhood. Sau sleigh. Sau weigh. Ai prins ideea – regulile sunt facute pentru a fi incalcate.

May si Might in limba engleza

S-ar putea sa crezi ca poti alterna intre cele doua cuvinte. Doar se traduc la fel, nu? Nu. Afla ca exista o diferenta subtila in intelesul celor doua, iar asta poate afecta sensul intregii propozitii. In timp ce may exprima o posibilitate destul de sigura, might vine la pachet cu si mai multa incertitudine. De exemplu,  in limba engleza spunem If I drink another glass of wine, I may fall over, unde may exprima o posibilitate destul de mare de a cadea. In schimb, cand spunem I might start singing if that pig over there takes off, posibilitatea e foarte mica spre deloc.

Diferenta dintre Who si That in limba engleza

O alta regula destul de neclara din limba engleza este diferenta dintre who si that. De exemplu, spunem The man who adopted the cat si The cat that ate the fish. Ati sesizat diferenta? Who e pentru persoane, in timp ce that e folosit pentru lucruri.

Daca vrei ca si copilul tau sa se distreze cu alte anomalii ale limbii engleze, inscrie-l la cursurile Britanica din aceasta toamna. Va invata limba engleza prin joc si activitati interactive si, cine stie, poate isi va face chiar si prieteni noi!

 

Sursa foto: https://pixabay.com/en/dictionary-words-grammar-abc-390055/