engleza complexa

Engleza poate fi o limba destul de complicata. Se invata repede insa se stapaneste greu. De ce? Pentru ca vine la pachet cu aproximativ 750.000 de cuvinte si cu o gramatica ce poate intimida chiar si cel mai aprig filolog. Iar daca nu ai acces la cursuri de limba engleza, s-ar putea sa ti se para si mai inspaimantatoare. Ei bine, afla ca nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca ti-am pregatit un articol in care iti vom dezvalui cateva mici trucuri care te vor ajuta sa inveti engleza mai rapid.

 

Gaseste-ti motivatia

Tot ce faci trebuie sa aiba un motiv, in special cand vorbim despre invatarea unei limbi straine. Ai nevoie de o motivatie puternica si clara care sa te ajute sa treci peste orice obstacol. Gaseste-o pe a ta si ramai concentrat pe ea in orice moment, mai ales atunci cand vrei sa renunti. Vrei sa sa inveti engleza pentru a calatori? Vrei sa obtii un job mai bun? Vrei doar sa impresionezi o fata sau un baiat? Orice motiv e perfect, atata timp cat te tine in priza.

 

Abtine-te de la traduceri

Stim cat de tentant e sa dai fuga la Google Translate la primul cuvant pe care nu il stii dar asta te va arunca intr-un cerc vicios din care vei scapa cu greu. Dupa primul cuvant tradus urmeaza prima propozitie, apoi prima fraza si la final nu vei mai reusi sa inveti nimic. In plus, o propozitie tradusa mot-a-mot pe Google Translate va suna nenatural iar un vorbitor nativ nu te va intelege.

 

Ai grija la pronuntie

Fii mereu atent la pronuntie, chiar din primele clipe in care inveti engleza. De ce? Pentru ca aceste probleme nu se vor corecta atat de usor in viitor. Cand rectifici o greseala chiar din momentul in care apare, te asiguri ca nu va ramane cimentata ca varianta corecta.

 

Accepta faptul ca engleza e o limba ciudata

Cateodata poti gasi tipare in gramatica limbii engleze insa vor exista momente in care vei realiza ca unele reguli nu au niciun sens. De exemplu, de ce read (citeste) si read (a citit) sunt practic acelasi cuvant insa pronuntat diferit in functie de timp? Sau de ce mice e pluralul lui mouse, insa houses e pluralul lui house? Adevarul e ca nu exista un motiv pentru orice si daca incerci sa cauti unul, te vei bloca aici si nu vei mai invata engleza.

 

Ochii care nu se vad se uita

Mai exact, limba care nu se exerseaza se uita. Cea mai buna metoda de a tine minte un cuvant nou e sa il folosesti imediat ce l-ai invatat. Asa ca atunci cand auzi o expresie noua sau un cuvant pe care nu il stiai, incearca sa il folosesti in fraze diferite, de cateva ori. Doar asa te asiguri ca il vei tine minte.

Sursa foto: