LEARNING IS THE RIGHT WAY, SO ONE MUST HAVE CONFIDENCE

 

Pe Andrei l-am cunoscut in urma cu un an, insa m-a cucerit din primele clipe datorita pasiunii sale pentru chimie si engleza. Are 19 ani si studiaza Chimie Medicinala la Imperial London College, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, vorbeste limba engleza intocmai unui nativ  si este un model atat pentru adolescenti cat si pentru multi dintre noi, oamenii mari.

L-am gasit acasa, intr-o pauza mica de popcorn si l-am rugat sa imi spuna cate ceva  despre cum a inceput sa invete limba engleza.

“Salut! Sunt Andrei. Fac parte din generatia copiilor care au crescut atat cu jocuri video, cat si cu jocuri in afara casei. Astfel, foarte repede am intrat in contact cu limba engleza pentru ca, niciun joc video la vremea respective nu era facut in romana. M-am indragostit de la bun inceput de aceasta limba, dorindu-mi ca, intr-o buna zi, sa pot vorbi engleza cursive, la nivel nativ.

Nu am simtit ca trebuie sa invat engleza pentru ca toata lumea o vorbeste, ci a fost mai degraba o aventura. Am vrut sa vad daca pot. 19 ani mai tarziu, am ajuns student in Anglia, si am trecut prin examene de tot felul, in special examene de limba engeza (am luat toate examenele Cambridge de la Starters pana la CAE ). De aceea, sfatul meu pentru cei ce invata aceasta limba este acela de a considera engleza ca pe o aventura, o provocare. Suna mai usor decat este. Consider ca in acest sens, filmele si jocurile video pot ajuta foarte mult, asa cum m-au ajutat si pe mine.

Niciodata nu e prea tarziu pentru a invata ceva in viata, mai ales cand vine vorba de limba engleza. A invata este intotdeauna drumul cel bun!”

Cred ca ar trebui sa-I urmam sfatul, limba engleza este intr-adevar o aventura, iar aceasta aventura ne indeplineste visuri!