Mellifluous nu este un cuvant pe care il auzi prea des. Nici macar unii vorbitorii nativi de limba engleza nu ii cunosc semnificatia. De fapt, daca intrebi, 8 oameni din 10 nu vor sti ce inseamna acest cuvant. Melliflulous este un cuvant frumos si melodios care exprima calitatea unui sunet de a fi placut la auz, de a fi delicat si usor. Un sunet este mellifluous atunci cand iti face placere sa-l auzi, cand parca iti mangaie auzul.
Iar ca sa continuam ideea, limba engleza in sine este o limba frumoasa, nu numai din punct de vedere al vocabularului dar si al foneticii. Sigur, multi vorbitori nativi nu se vor feri sa recunoasca faptul ca limba engleza nu este o limba chiar atat de muzicala insa cand e vorbita inteligent si corect, engleza e unul dintre cele mai frumoase graiuri. E colorata si flexibila, permitandu-ti sa o adaptezi si sa o folosesti indiferent de context. Am putea spune ca este chiar mellifluous.
Limba engleza ca o obligatie
O mare parte din vina pentru care limba engleza nu e privita de obicei ca o limba frumoasa e purtata de partea de obligatie. Mai exact, copiii simt ca sunt fortati sa invete engleza. Simt ca li se impune sa vorbeasca o limba straina. Pana la urma, e si normal; poate iti aduci aminte cat efort depuneai in scoala sa citesti o carte care iti era impusa. Iar din acest motiv, e recomandat sa ii oferi puiului tau posibilitatea de a invata limba engleza prin joc si activitati creative care nu vor lasa lectia sa se transforme intr-o corvoada. Dar despre asta discutam mai tarziu.
In primul rand, engleza e o limba obligatorie. E o limba profesionala, folosita de intreaga lume pentru a aranja si a discuta afaceri. Iar din acest motiv, persoanele care nu vorbesc deja engleza se vor simti obligate sa invete de la zero sa comunice. Iar limba engleza poate parea prea profesionala pentru a suna frumos. Pentru a fi mellifluous.
Cate popoare, atatea dialecte
Se spune despre limba romana ca e o limba frumoasa. Muzicala. Chiar mellifluous. Insa limba engleza e la fel de minunata. De ce? Pentru ca reuseste sa aduca atatea accente si dialecte incat va suna diferit de la tara la tara.
Sa luam Regatul Unit, de exemplu. O tara cu peste 65 de milioane de locuitori, toti vorbind aceeasi limba insa diferit. In sud-est, avem Cockney si RP (Received Pronunciation), in sud-vest oamenii vorbesc cu accent Somerset si Cornish, in est si centru se vorbeste cu accent Welsh si Birmingham iar in nord avem oameni care vorbesc Yorkshire, Newcastle sau Edinburgh. Sigur, in lista mai intra si accentul scotian sau irlandez. Iar asta doar pentru Regatul Unit.
Statele Unite ale Americii vin si ele cu o serie de accente si dialecte, care mai de care mai colorate si mai diferite. De fapt, sunt atat de variate incat nu vei auzi doua la fel, chiar daca te afli in acelasi oras. Avem accentul din East Coast, care extinde vocalele si “uita” consoanele undeva in fundal sau accentul din sud, mai calm si mai linistit, in care consoanele sunt pronuntate mai moale si sunt lasate si mai mult in spate. Mai avem si regiunea Midwest, cu al sau accent plat, care intinde vocalele sau California, unde se vorbeste foarte tare si unde cuvintele nu sunt articulate pana la capat.
Cum iti faci copilul sa iubeasca limba engleza
Dupa cum spuneam mai sus, copilul nu trebuie sa priveasca invatatul limbii engleze ca pe o corvoada. Fiecare lectie trebuie privita ca pe o noua aventura in care copilul tau va invata ceva nou. Prin joc si activitati creative, invatarea limbii engleze va fi floare la ureche pentru micul tau aventurier.
Iar la Britanica, fix asa invata copiii limba engleza: prin jocuri interactive, lucru in echipa, cantece si poezii amuzante si ne concentram pe dezvoltarea gandirii, a limbajului si a imaginatiei, folosindu-ne de abilitatea celor mici de a invata si a inmagazina rapid cunostinte. Asa ca inscrie-ti copilul la cursurile Britanica si invata-l ca limba engleza este cat se poate de mellifluous.
Sursa foto: