strenght in numbers

There is strength in numbers – Unde-s multi puterea creste

La ce te gandesti cand vine vorba de lucrul in echipa? La cooperare? La comunicare? Toleranta? Intelegere?

De ce este important lucrul in echipa la clasa?

Este necesar pentru copii sa invete sa lucreze in echipa cat mai curand pentru a face fata sarcinilor si provocarilor pe care le vor intalni pe parcursul orelor.

Traim intr-o societate cu caracter individualist, fapt ce se reflecta si in comportamentul elevilor din timpul orelor. Sunt sigura ca multi profesori au auzit la inceputul unui curs fraze precum: ’’nu vreau sa lucrez daca este cu el”, ’’stiu sa fac si singur’’,  ”ma descurc mai bine asa’’ si asa mai departe.

In cadrul cursurilor Britanica, copiii invata cum sa colaboreze si sa lucreze in echipa (in perechi, intr-un grup mai mic si in colectivul de ansamblu al copiilor din grupa) iar pentru aceasta profesorul creeaza grupe complementare in care elevii sa se ajute reciproc. Schimbarea dinamicii de grup va fi de mare ajutor pe viitor atunci cand elevul va trebui sa stie sa colaboreze eficient in alte situatii si cu alti oameni, nu doar cu colegii de la clasa.

In ceea ce urmeaza, doresc sa impartasesc cateva efecte pozitive ale schimbarii dinamicii de grup asupra elevilor mei de la centrele de limbi straine Britanica, care iubesc sa lucreze in echipe mici, in perechi sau cu toata clasa, in aceeasi masura:

  • Copiii si-au dezvoltat abilitatile sociale
  • Au devenit mai organizati si responsabili
  • Si-au imbunatatit abilitatile si cunostintele de comunicare prin faptul ca trebuie sa-si transmita ideile continuu catre ceilalti membri ai grupului
  • Sunt mult mai empatici cu colegii
  • Si-au imbunatatit increderea in sine

Un citat celebru spune: “Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul.” (Henry David Thoreau)

Profesor Alexandra Coman