craciunul-centrul-moinesti

Traditii si obiceiuri de Craciun din spatiul vorbitor de lb. engleza

Craciunul este cea mai populara sarbatoare din spatiul vorbitor de limba engleza.

Cu acest prilej, copiilor inscrisi la cursurile de limbi straine din Centrele Britanica Iancului, Baba Novac si Moinesti le-au fost prezentate traditii si obiceiuri din Marea Britanie si Statele Unite.

In zilele care preced acesta perioada,  familiile isi decoreaza caminul cu luminite denumite “fairy lights”,  scriu  felicitari  – ”Christmas cards” si pregatesc placintele cu carne – “mince pies”.

De asemenea, prichindeii de la cursurile de limba engleza din centrele Britanica Iancului, Baba Novac si Moinesti au descoperit cu bucurie ca obiceiul de a impodobi bradul de Craciun provine din spatiul vorbitor de limba engleza, dar si faptul ca in Anglia copiii agata deasupra semineului “stockings” – ciorapi decorati in care vor gasi mici cadouri in dimineata de Craciun. Ce au in comun cuvintele si expresiile “holly”, “candy cane”, “white Christmas” si “trim the tree”?  Toate se regasesc pe lista de vocabular predat in aceasta perioada.

Cursantii un pic mai mari, indrumati de profesorii lor si-au dezvoltat abilitatile de scriere si creativitatea cu ajutorul ravasului cu dorinte pentru Santa.

Cu totii avem in gand diverse preparate delicioase de pe masa de Craciun, asa ca prezentarea unor  prajituri si feluri de mancare specifice precum “Christmas pudding”, “roast turkey” si “eggnog”  a devenit un prilej minunat de dezvoltare a abilitatilor de vorbire si fluenta la cursurile de limba engleza din centrele Britanica.

Petrecerea sarbatorilor de iarna alaturi de familie reprezinta o ocazie in plus pentru imbunatatirea nivelului de limba engleza privind impreuna filme precum “A Christmas Carol” dupa Charles Dickens, “How the Grinch stole Christmas”, “Elf” sau “Klaus”.

Merry Christmas!