english courses

La ce varsta si unde sa dam startul invatarii unei limbi straine cu copiii nostri?

Ce varsta ar fi potrivita pentru a incepe invatarea unei limbi straine? Tot mai multi parinti isi pun aceasta intrebare, gandindu-se sa nu inceapa prea tarziu sau prea devreme. Expunerea copilului inca de la o varsta frageda la un mediu in care se vorbeste o limba straina il ajuta pe acesta sa si-o insuseasca in mod natural.

In cadrul cursurilor de limbi straine pentru copii sustinute in centrele noastre de la Piata Iancului, Baba Novac sau Moinesti se vorbeste aproape in totalitate in engleza sau germana, astfel incat copiii sa auda exclusiv limba pe care o invata la curs. Chiar daca nu inteleg tot, prin gesturi, imagini, actiuni, ei se deprind cu instructiunile si expresiile familiare specifice, in plus fata de materia predata efectiv la clasa.

Ce inseamna prea devreme? Ce inseamna prea tarziu?

Multi parinti, de teama sa nu piarda momentul propice, au tendinta sa-si implice copiii in multiple activitati inca inainte de a merge la gradinita. Insa, studiile recente au demonstrat ca tocmai varsta cuprinsa intre 3 si 4 ani  este potrivita pentru inceperea  invatarii unei limbi, alta decat cea materna. De aceea, urmarea unui  curs de limbi straine pentru copii in timpul caruia acestia sa fie incurajati si sa fie expusi la stimuli senzoriali este mai mult decat binevenita pentru dezvoltarea lor cognitiva si sociala.  Procesul invatarii unei limbi straine se poate  derula pe parcursul intregii vieti, insa copiii sunt mult mai receptivi si asimileaza natural.

kids

De asemenea si la varsta scolara, cursurile de limba engleza sau cursurile de limba germana pentru copii sunt esentiale in dezvoltarea abilitatilor sociale si de lucru in echipa prin participarea activa alaturi de ceilalti copii.
Pentru noi, profesorii din cadrul centrului Britanica, predarea cursurilor de limba engleza sau germana inseamna mult mai mult decat note sau clasamente la olimpiade, inseamna dobandirea de catre copii a  increderii de a-si exprima ideile si de a-si construi o viata imbogatita cu experiente benefice si noi oportunitati de dezvoltare.

cursuri de engleza prescolari

Unde este cel mai bine sa inceapa copiii invatarea unei limbi straine?

Cel mai potrivit loc pentru a incepe acest proces esential de invatare este un centru de limbi straine pentru copii, pentru ca aici copiii au un parte de invatare impreuna cu socializare alaturi de alti colegi de varste apropiate. Iar invatarea unei limbi straine inseamna in primul rand comunicare.

In toate centrele Britanica din Bucuresti sectorul 2 (Iancului), sectorul 3 (Baba Novac) si sectorul 6 (Moinesti), profesori calificati si cu o vasta experienta asteapta copiii pentru a-i indruma, prin tehnici si metode atractive, atat sa vorbeasca in engleza sau germana, cat si sa se pregateasca pentru examenele Cambridge si Oxford.


Toate centrele Britanica sunt acreditate EAQUALS, garantia calitatii in materie de cursuri de limbi straine la nivel european, si organizeaza cursuri de pregatire pentru toate examenele Cambridge.

profesor Roxana Ionescu