Intr-o perioada in care toti copiii ii scriu scrisori lui Mos Craciun, astazi o sa va spunem povestea unei scrisori despre  Mos Craciun.

In 1897, Virginia O’Hanlon scria catre redactia ziarului The New York Sun:

Dear Editor,

I am 8 years old.
Some of my little friends say there is no Santa Claus.
Papa says, ‘If you see it in The Sun it’s so.’
Please tell me the truth; is there a Santa Claus?

Draga redactor-sef,

Am 8 ani.
Unii dintre prietenii mei spun ca Mos Craciun nu exista.
Tata mi-a zis: Daca apare in The Sun, inseamna ca exista.
Te rog, spune-mi adevarul: exista Mos Craciun?

Surprinzator, raspunsul a venit chiar in ziar, de la redactorul-sef Francis P. Church:

“Yes, Virginia, there is a Santa Claus. He exists as certainly as love and generosity and devotion exist. … The most real things in the world are those that neither children nor men can see.”

Da, Virginia, Mos Craciun exista. Existenta lui e la fel de sigura precum existenta iubirii, generozitatii si devotamentului… Cele mai reale lucruri din lume sunt acelea pe care nici copiii nici adultii nu le pot vedea.

cursuri limbi straineVirginia O’Hanlon, fetita nascuta in 1889 in New York, a avut mai departe o viata remarcabila, devenind doctor in educatie, profesoara si director de scoala. A fost o femeie moderna, cu un pas inaintea vremurilor in care a trait, dupa cum o descrie nepotul sau, James Temple.

Articolul in care Virginia isi primeste raspunsul ramane pana in ziua de astazi cel mai republicat editorial de ziar din istorie. Este un simbol al inocentei si al sperantei, insa mai mult decat atat, ilustreaza curiozitatea si setea de cunoastere pe care copiii le au in mod natural si care au reprezentat dintotdeauna baza educatiei.

Sursa: https://www.cbsnews.com/news/yes-virginia-the-story-behind-the-letter-about-santa-claus/