Britanica – Clubul de Conversatie de Vineri
Friday Speaking Club for Kids & Teens

Engleza si Germana pentru copii si tineri intre 7 si 18 ani
expresii noi – pronuntie si accent corect – exprimare fluenta

Cui se adreseaza?
Copiilor si tinerilor de 7-18 ani

Sunt invitati copiii incepand cu varsta de 7 ani (clasa I-a), cu un bagaj de cunostinte de baza de limba engleza/germana, pana la adolescenti de 18 ani, cu nivel avansat. Ei vor fi grupati in functie de varsta si nivel, in grupe de maximum 8 persoane. Clubul este deschis atat catre cursantii Britanica Learning Centre, ca o completare a cursului de an, cat si cursantilor noi, care isi doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de vorbire in aceste intalniri saptamanale.

Ce include?
Un plus de comunicare, pornind de la subiecte captivante si informatii noi despre lume si viata


Activitatile gandite de noi pentru fiecare grupa de varsta au rolul sa ajute cursantii sa-si depaseasca tracul de a vorbi in limba straina studiata, sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea, sa gandeasca critic si sa-si argumenteze opiniile.

My Amazing World
limba engleza, pentru copii de 7-8 ani

Vom explora uimitoarea lume a copiilor, navigand printre toate elementele care creeaza universul magic al copilariei. Vom vorbi despre ce ne place sa facem in timpul liber – animale, sporturi, jucarii si jocuri, despre oamenii importanti din viata noastra – familie, prieteni, despre locurile in care mergem – scoala, orasul si ne vom pregati pentru o conversatie in vacanta. Vom discuta si vom impartasi cu ceilalti despre toate lucrurile fantastice care ne construiesc lumea!

Subiectele fiecarei sesiuni:

 • Sesiunea 1: My amazing animals
  Descoperim impreuna lumea fascinanta a animalelor si vorbim despre animalele preferate si habitatele lor.
 • Sesiunea 2: My amazing sports
  Discutam despre sporturi si echipamente sportive, ne jucam si vorbim despre ce ne place sa facem in timpul liber.
 • Sesiunea 3: My amazing family
  Ne prezentam familia, vorbim despre diferiti membri ai familiei si despre activitatile pe care le facem impreuna cu ei.
 • Sesiunea 4: My amazing hobbies
  Vorbim despre hobby-uri si timp liber, invatam cuvinte si expresii noi, aflam ce interese avem in comun cu colegii nostri.
 • Sesiunea 5: My amazing school
  Ne prezentam scoala, discutam despre activitatile si materiile noastre preferate si ne gandim la cum arata o zi tipica din viata de elev.
 • Sesiunea 6: My amazing food
  Vorbim despre ce ne place si nu ne place sa mancam, analizam ingredientele din retetele preferate si aflam despre feluri de mancare noi.
 • Sesiunea 7: My amazing toys and games
  Ne prezentam jucariile si jocurile preferate, ne imaginam propriul nostru magazin de jucarii.
 • Sesiunea 8: My amazing friends
  Vorbim despre prietenii nostri, despre ce ne place la ei si despre activitatile pe care le facem impreuna.
 • Sesiunea 9: My amazing city
  Discutam despre orasul nostru, despre locurile pe care le putem vizita si activitatile pe care le putem face in el.
 • Sesiunea 10: My amazing holiday
  Ne pregatim pentru vacanta de vara vorbind despre activitatile preferate, destinatiile de vacanta si ne imaginam ca suntem intr-o tara in care trebuie sa vorbim doar in limba engleza.

Travelling around the World
limba engleza, pentru copii de 9 – 12 ani – nivel A1 si A2 CEFR

Vom descoperi modul in care traiesc oamenii in diferite culturi si spatii geografice, felul in care se bucura de sarbatorile si traditiile lor, vom afla despre profesii inedite, pornite din pasiunea explorarii mediului inconjurator si despre stiluri de viata complet diferite de ce ne este familiar noua. Toate acestea prin imagini si filmulete captivante care ne vor conduce spre discutii, jocuri de rol si alte activitati distractive, menite sa imbogateasca vocabularul si sa consolideze fluenta in vorbire.

Subiecte abordate in fiecare sesiune:

Pentru copii de 9-10 ani – Travelling around the World / A1

 • Sesiunea 1: People and places
  Haine, infatisare, traditii si locuri uimitoare- ce au in comun tarile de pe continentul european si cele de pe continentul asiatic? Discutam despre asemanari si despre diferente si ne distram prin descrieri amuzante.
 • Sesiunea 2: Unique festivals
  Vorbim despre festivaluri minunate din tari precum India, Mexic, Canada, Brazilia, Italia si descoperim mai multe din istoria si cultura lor.
 • Sesiunea 3: Fantastic animals and where to find them
  Descoperim impreuna lumea fascinanta a animalelor mai putin obisnuite si habitatele lor si discutam despre lucrurile uimitoare pe care le pot face.
 • Sesiunea 4: School life
  Cum arata scoala in Japonia, Argentina sau Siberia? Vorbim despre materii scolare aparte, dar si alte moduri in care elevii se dezvolta in aceste tari si aflam ce interese comune avem.
 • Sesiunea 5: Delicious food and amazing cooks
  Mancare delicioasa la inaltime, tacamuri, ingrediente speciale, retete specifice, dar si cum sa pregatim anumite tipuri de mancare- sunt doar cateva din lucrurile pe care le vom discuta la aceasta sesiune.
 • Sesiunea 6: Learning through sports
  Aflam mai multe despre sportul national din Coreea de Sud, si vorbim despre cum ne dezvolta sportul, despre sportivi care folosesc sportul pentru a ajuta pe ceilalti oameni sa invete, dar si despre echipamente sportive.
 • Sesiunea 7: Technology beyond belief
  Discutam despre tehnologii prezente din adancul oceanelor, in cele mai nebanuite locuri din spatiu, despre impactul pe care il au in vietile noastre de zi cu zi, dar si despre social media.
 • Sesiunea 8: Performing arts
  Descoperim mai multe despre industria cinematografica, muzica, scoli de actorie, vorbim despre ce trenduri ne plac si despre abilitatile artistice pe care le avem sau vrem sa le dezvoltam.
 • Sesiunea 9: Jobs and hobbies
  Dezbatem subiectul joburilor, al hobby-urilor si al timpului liber, si descoperim in Finlanda unul din cele mai amuzante moduri de a ne petrece timpul.
 • Sesiunea 10: Unforgettable holidays
  Ne pregatim pentru vara vorbind despre destinatii exotice, despre expeditii de neuitat, activitatile preferate si ne facem itinerarul pentru o vacanta de vis.

Pentru copii de 11-12 ani – Travelling around the World / A2

 • Sesiunea 1: Climbing the highest peaks in the Himalayan Mountains
  Vom urmari aventurile exploratorilor care se aventureaza pe cele mai inalte culmi ale lumii, uneori insotiti si de aparatul de fotografiat pentru a surpinde imagini spectaculoase din cele mai uimitoare dar si periculoase locuri ale lumii.
 • Sesiunea 2: Venice – the city of gondoliers
  Vom descoperi ce inseamna sa fii gondolier in Venetia, sfaturi pentru cea mai buna plimbare cu gondola si ne vom imagina cum am atrage noi vizitatorii daca am avea propria gondola in Venetia.
 • Sesiunea 3: Chasing the Northern lights in Norway
  Ne vom imagina viata fara lumina in lunile de iarna ale Norvegiei si vom intelege mai bine de ce vin atati vizitatori sa vada luminile polare din perspectiva unui ghid care conduce oamenii in acele locuri.
 • Sesiunea 4: The Chinese Lunar New Year – traditions and celebrations
  Vom afla multe detalii surprinzatoare despre aceasta sarbatoare care e celebrata in multe parti ale lumii, vom vedea diferentele fata de Anul Nou, asa cum e sarbatorit la noi si vom invata sa descriem evenimente folosind cat mai multe elemente senzoriale.
 • Sesiunea 5: Mongolia – the land of Nomads
  Vom discuta avantajele si dezavantajele unei vieti nomadice, vom afla despre obiceiurile oamenilor locului, care isi muta casa din loc in loc, si legatura puternica pe care o au cu caii.
 • Sesiunea 6: Canada – the Great White North
  Vom afla lucruri surpinzatoare despre Canada, vom urmari o prezentare a acestei tari si vom afla despre sporturile de iarna pe care le poti practica acolo.
 • Sesiunea 7: Japan and the Tanabata Festival
  Vom descoperi povestea de dragoste dintre doua personaje fantastice care se afla in spatele acestui festival, vom afla cum se sarbatoreste si vom scrie propriile noastre dorinte si urari, asa cum se intampla in Japonia in timpul acestei sarbatori.
 • Sesiunea 8: The International Space Station – what on Earth is that?
  Vom afla cum traiesc oamenii pe Statia Spatiala Internationala, vom vedea cum se vede Pamantul de la acea departare si vom invata despre cercetarile care se fac pentru a face posibila viata in spatiul cosmic.
 • Sesiunea 9: The Easter celebration in the Christian world
  Vom vedea cum sarbatoresc oamenii de pretutindeni Pastele, vom discuta asemanarile cu traditiile noastre si vom urmari cum se bucura copiii din Anglia de aceasta sarbatoare.
 • Sesiunea 10: The tour of London
  Vom urmari un tur al Londrei cu cele mai frumoase locuri de vizitat din perspectiva unor copii londonezi si vom lua si noi rolul unui ghid care plimba vizitatorii prin orasul nostru.

The Youth Culture We Live In
pentru tineri de 13 – 18 ani

Am ales o serie de teme pentru a fi analizate, intelese si dezbatute in intalnirile de vineri cu scopul de a dezvolta gandirea critica deopotriva cu a consolida capacitatea de a vorbi liber, a prezenta convingator si a sustine in limba engleza un punct de vedere in care crezi.

 • Sesiunea 1: Geek culture – Superheroes vs. Antiheroes
 • Sesiunea 2: Parents were once teens, too. Retro popular culture
 • Sesiunea 3: Stand-up and satire: political and cultural subversion
 • Sesiunea 4: Cultural pressure and peer recognition
 • Sesiunea 5: Critical thinking: logical fallacies
 • Sesiunea 6: Critical thinking: persuasive appeals
 • Sesiunea 7: Nonconformity and normative spaces: between a rock and hard place
 • Sesiunea 8: My voice matters: youth in politics
 • Sesiunea 9: Where do the things I like come from? Cultural exchanges in a digital world
 • Sesiunea 10: Countercultures: punk and hip-hop

Clubul de limba germana

Clubul de conversatie in limba germana se adreseaza copiilor cu nivel incepator sau nivel mediu de limba germana. Copiii vor comunica liber, vor citi scurte povestiri cu teme distractive si vor invata cantece noi. Vor discuta despre subiecte interesante, precum tehnologie, animale, astronomie, stil de viata sanatos, transport si altele.

Ei isi vor dezvolta astfel fluenta, vor deveni mai increzatori in sine si se vor angaja in conversatii captivante cu colegii lor.


Cursantii vor avea sansa sa-si exerseze limba engleza/germana vorbita, in functie de varsta si nivelul lor, printr-o multime de activitati distractive, precum:

 • jocurile de rol
 • activitatile in perechi si grupe
 • dialogurile ghidate/semi-ghidate/libere
 • jocurile de memorie
 • jocurile de societate (board games)
 • dezbaterile pe diverse teme actuale
 • activitatile de gandire critica
 • discutiile libere

De asemenea, mai mult exercitiu pe partea de speaking (vorbire) se va traduce cu siguranta in rezultate si mai bune la examenele Cambridge.

Cum se desfasoara?
10 sesiuni ONLINE sau la unul dintre CENTRELE Britanica

Frecventa: o sesiune de 1.5 ore/saptamana.
Program: vineri, la o ora stabilita de comun acord, in functie de disponibilitatea majoritatii participantilor
Perioada:10 martie 2023 – 26 mai 2023, (2 saptamani pauza, in perioada sarbatorii de Paste).
LIMBA ENGLEZA
Pret:

 • Sesiune de 1.5 ore, ONLINE – 51 RON
  510 RON / modul de 10 sesiuni
 • Sesiune de 1.5 ore in CENTRE – 60 RON
  600 RON / modul de 10 sesiuni
LIMBA GERMANA
Pret:

 • Sesiune de 1.5 ore, ONLINE – 57 RON
  570 RON / modul de 10 sesiuni
 • Sesiune de 1.5 ore in CENTRE – 66 RON
  660 RON / modul de 10 sesiuni

Inscrieri Friday Club ONLINE:
tel: 0374 336 200
e-mail: kids@britanica.ro

Inscrieri Friday Club – in CENTRE:

Centrul “Iancului”
tel: 0756.155.744,  email: claudia.nastase@britanica.ro
Centrul “Baba Novac”
tel: 0756.155.725,  email: daniela.cotef@britanica.ro
Centrul “Obregia”
tel: 0747.296.544,  email:bogdana.oprea@britanica.ro
Centrul “Gorjului”
tel: 0747.228.360,  email: gorjului@britanica.ro
Centrul “Sebastian”
tel: 0756.079.147,  email: sebastian@britanica.ro
Centrul “Teiul Doamnei”
tel: 0745.185.751,  email: tei@britanica.ro