Examene Cambridge

Ce avantaje pot oferi

Detalii despre certificarile Cambridge si utilitatea acestora

Key for Schools A2 (KET)
Demonstreaza ca poti comunica in engleza cu succes in situatii familiare. Poate fi urmatorul pas dupa examinarile YLE (Starters, Movers, Flyers) sau un punct bun de unde sa incepi pregatirea la limba engleza. Examenul are patru componente -speaking, listening, reading, writing – si iti ofera increderea si structura de care ai nevoie pentru a merge mai departe si a studia pentru B1 Preliminary.

De asemenea, poate echivala proba de competente lingvistice pentru admiterea la liceu, la clasele bilingve/intensive, in functie de decizia liceului la care vrei sa mergi.

Vezi un scurt video despre Key for Schools A2 (KET): https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=Ox4QNWiFIc8&feature=emb_title


Preliminary for Schools B1 (PET)
Demonstreaza ca esti deja utilizator independent al limbii engleze, adica o poti folosi in situatii variate din viata de zi cu zi. Examenul are patru componente – speaking, listening, reading, writing – si iti ofera increderea si structura de care ai nevoie pentru a merge mai departe si a studia pentru B2 First.

De asemenea, conform Ministerului Educatiei si Cercetarii, echivaleaza proba de competente lingvistice de la bacalaureatcu nota maxima – si, intocmai ca A2 Key, poate echivala proba de competente lingvistice pentru admiterea la liceu, la clasele bilingve/intensive.

Vezi un scurt video despre Preliminary for Schools B1 (PET): https://www.youtube.com/watch?v=cN-lfmJaPik&feature=youtu.be


First for Schools B2 (FCE)
Demonstreaza ca ai abilitatile necesare pentru a comunica cu succes pe orice tema, intr-un spatiu in care se vorbeste exclusiv in limba engleza, inclusiv cu vorbitori nativi. Examenul are patru componente – speaking, listening, reading & use of English, writing – si iti ofera increderea si structura de care ai nevoie pentru a merge mai departe si a studia pentru Cambridge Advanced C1.

De asemenea, este acceptat de un mare numar de universitati din strainatate (este important sa afli din timp ce examen este necesar pentru universitatea la care vrei sa mergi) si, intocmai ca B1 Preliminary, echivaleaza proba de competente lingvistice de la bacalaureat.

Vezi un scurt video despre First for Schools B2 (FCE): https://www.youtube.com/watch?time_continue=87&v=nh8EGI5WFCA&feature=emb_title


Cambridge Advanced C1
Demonstreaza ca stapanesti limba engleza la un nivel aproape nativ si iti asigura fluenta si cunostintele necesare pentru a studia sau lucra in strainatate. Examenul are patru componente – speaking, listening, reading & use of English, writing – si este acceptat de peste 9000 de institutii de invatamant, companii si departamente guvernamentale ca o dovada a cunosterii limbii engleze la un nivel inalt.

De asemenea, intocmai ca B1 Preliminary si B2 First, echivaleaza proba de competente lingvistice de la bacalaureat.

Vezi un scurt video despre Cambridge Advanced C1 (CAE): https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=3dVK0VMLx8w&feature=emb_title


IELTS – International English Language Testing System
Este cel mai cunoscut test la nivel international pentru cei care vor sa studieze sau sa lucreze intr-o tara vorbitoare de limba engleza. IELTS are scopul de a testa diverse niveluri de limba engleza, astfel incat nu se finalizeaza cu un rezultat de tipul reusit sau picat, ci cu o nota intre 1 si 9, care reflecta nivelul real al fiecarui candidat.

Exista doua tipuri de IELTS, in functie de scopul candidatilor: Academic (pentru studiu) si General (pentru emigrare si angajare). La Britanica ne concentram pe pregatirea pentru IELTS Academic, modul care dezvolta abilitatile lingvistice pentru mediul universitar. La fel ca restul examenelor Cambridge, si IELTS testeaza cele patru abilitati: reading, writing, listening, speaking.

IELTS Academic este recunoscut de peste 10 000 de institutii din aproximativ 140 de tari. Verifica aici daca IELTS este o cerinta pentru locul in care tu vrei sa mergi: https://www.ielts.org/