Profesorii Britanica

pasiune si competenta

Profesorii Britanica

pasiune si competenta

Peste 80% dintre profesorii Britanica au urmat cursurile de specializare Cambridge CELT-Primary, CELT-Secondary sau CELTA, cea mai prestigioasa certificare din domeniul predarii limbii engleze.

Peste 80% dintre profesorii Britanica au urmat cursurile de specializare Cambridge CELT-Primary, CELT-Secondary sau CELTA, cea mai prestigioasa certificare din domeniul predarii limbii engleze.

Profesorii centrului Britanica sunt absolventi ai unor Facultati de limbi straine si au o cunoastere foarte buna a limbii pe care o predau, dovedita prin diploma sau o certificare internationala. Pe langa competenta lingvistica, ei au talent pedagogic manifestat prin rabdare, spirit ludic si entuziasm. Toate acestea sunt desavarsite prin tehnicile si abilitatile de predare pe care le-au dobandit prin experienta la clasa, training-urile interne sau certificarile internationale in predare, pe care le detin.

Insusiri de baza, de la care pornim – cerute la angajare

  • Cunoasterea limbii straine cel putin la nivel C1
  • Prezenta – pentru ca dorim sa oferim cursantilor nostri o experienta de invatare cat mai profesionista si increderea in faptul ca informatiile oferite sunt sigure, profesorii centrului Britanica sunt increzatori in ei insisi, controleaza situatiile de invatare in care se afla si ofera tot respectul si atentia cuvenita participantilor.
  • Pasiunea pentru meseria de profesor – ceea ce la Britanica se traduce prin inclinatia naturala de a-si sprjini elevii in calea lor de invatare.

Cerinte Standard

Calitati pe care profesorii trebuie sa le asigure in predarea cursurilor

  • ABC-ul predarii in maniera comunicativa. Profesorii Britanica stiu tehnicile de baza cerute de abordarea comunicativa pe care o promovam in predarea limbilor straine pentru ca participa la un program riguros de training intern.
  • Toate sesiunile de curs de la Britanica au la baza un plan cu obiective clare ale lectiei, fapt ce asigura combinatia cea mai potrivita de recapitulare, predarea materiei noi, exersarea si consolidarea acesteia, pentru a oferi cursantilor siguranta in exprimare. Scopul pe care dorim sa il celebram la fiecare sesiune de curs sau lectie, impreuna cu elevii nostri, este vorbirea libera, fara sprijinul profesorului, in conversatii sau prezentari vii si captivante.
  • Dezvoltarea unui portofoliu personal de activitati. Profesorii si trainerii de la Britanica adapteaza metoda comunicativa stilului personal si isi creaza in timp un set de activitati testate in diferite situatii de predare, care si-au dovedit eficienta. Astfel, ei sunt plini de resurse, creativi si adaptabili la fiecare situatie de invatare in parte.

Cultivare continua a abilitatilor de predare

In programul Britanica de training intern al profesorilor si trainerilor urmarim sa dezvoltam si rafinam un set de calitati care vin odata cu experienta si care sunt, credem noi, cheia unei educatii de calitate:

  • Controlul vocii, a atitudinii corporale si a altor elemente non-verbale care fac predarea mai eficienta si mai placuta pentru participanti.
  • Predarea materiei intr-un stil captivant, motivant, cu o alternanta potrivita intre dinamism si concentrare linistita.
  • Sustinerea unor sesiuni creative, pline de umor si provocari interesante pentru cursanti
  • Rafinarea metodei de predare prin stapanirea perfecta a manierei de corectare a greselilor, dinamicii clasei, ritmului si trecerii de la o secventa de predare la alta.